Bihuleplager | Osteopat Paul Giske

Bihuleplager

Sliter du med bihulplager?

Ved bihule infeksjoner så går den osteopatiske tilnærminga på å sørge for at det er en god venøs og lymfatisk sirkulasjon i bihulene. Etter for eksempel fall eller slag i ansiktet kan det oppstå forstyrrelser av den maxillare sinusen(drenering ved kinnbeina).

Andre årsaker kan være feil bitt pga tannproblemer, kjeveproblemer eller en endring av stillinga til temporalen som er den delen av hodet som med kjeven utgjør kjeveleddet. Da flere kjevemuskler fester ved kinnbenet så vil et kjeveproblem kunne forårsake spenning i disse musklene og dermed påvirkes også den venøse og lymfatiske sirkulasjonen.

Det er jo selvsagt også viktig å se om det er kompensasjoner og spenninger fra resten av kroppen og systemene som indirekte kan forårsake kjevespenninger. Dette er sannsynlig hvis det ikke er noen spesiell grunn(et traume) som ligger bak problemene. Da er det ofte kompensasjoner.

Eksempelvis et skjevt bekken som kan har ført til ent problem i den øvre delen av nakken som påvirker kjeveleddet. Dette er noen av mange muligheter til at den kan oppstå bihuleplager som osteopaten kan behandle.

Noen ganger vil den beste effekten oppnås i kombinasjon med antibiotika. Dette er individuelle forskjeller på og må prøves ut.

Et studie som viser god effekt på pasienter med kroniske bihuleplager. https://www.omicsonline.org/an-osteopathic-approach-to-chronic-sinusitis-2155-6121.1000109.php?aid=58

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
48 18 48 09