Brystryggsmerter | Osteopat Paul Giske

Brystryggsmerter

Sliter med brystsmerter?

Et ganske hyppig problem i dag er at folk sliter med stivhet og smerter fra ryggen og opp mot nakken. Dette skyldes ofte innaktivitet pga stillesittende arbeid og generelt for lite aktivitet som gjør at muskulaturen blir for lite brukt og ensidig brukt. Dette vil også osteopaten betrakte på den måten. Samtidig så er dette området av kroppen et område som ofte er utsatt for plager, da det er den delen av ryggsøyla som har mest bevegelighet. Ribbena fester her.

En stor del av det autonome nervesystemet(ikke viljestyrte nervesystemet) ligger foran ribbena som ligger inntil brystryggen. Det er mange organer som har nerveforbindelse med brystryggen.  Mellomgolvet som er en  muskel fester seg til ribbena. Så det er potensielt mange årsaker til at man kan få plager ved brystryggen.

​Osteopaten evaluerer alle disse strukturene og behandler det som relevant for plagene. Andre ting som kan være relevant er  mekaniske relasjoner, som et skjevt bekken, et gammelt overtråkk, traumer og operasjoner som påvirker mekanisk, nevrologisk  og eller sirkulasjons systemet. 

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
48 18 48 09