Fordøyelsesplager | Osteopat Paul Giske

Fordøyelsessmerter

Sliter med fordøyelsessmerter?

Fordøyelsessystemet vårt består av spiserør, mage, lever, galle gallegang og bukspyttkjertel. Den første delen av tynntarmen (12 finger tarmen) så den ”lange” tynntarmen før til slutt tykktarmen.  Fordøyelsesplager er et ganske vanlig problem i dag ettersom et mer og mer raffinert kosthold, inaktivitet og stress virker negativt på fordøyelsen.

Ved en osteopatisk undersøkelse av fordøyelsessystemet så blir alle disse strukturene evaluert.  Her blir det sjekket om det er nervesenter som skaper tensjoner i de overgangene mellom de forskjellige delene av tarmsystemet. Kvaliteten på vevet i magen blir evaluert. Er det sirkulasjonsproblemer som ved hevelser? Er det smerter? I hvilke deler av fordøyelsessystemet er de største endringene? I tillegg blir muskel skjelett systemet evaluert.

Det er nerver som kommer fra nakken som styrer fordøyelsen som kan være påvirka, Blokkeringer av ribbene der styringa av indre organ systemet sitter. Alt dette kan være grunner som til at fordøyelsen ikke fungerer. I tillegg blir kostholdet evaluert.

Når osteopaten har funnet ut hva som er problemet så blir de relevante delene av kroppen behandlet. Ved neste behandling blir det gjort en ny undersøkelse og igjen blir de relevante strukturer behandlet. Om man finner plager i de samme strukturer etter den 3 behandlinga, Blir det gjort en evaluering på hvilke andre undersøkelser som kan være relevant for å komme til bunns i problemet.

Det er gjort studier av effekten av osteopati og behandling av irritabel bowel syndrom(irritabel tarm) et oversiktsstudie av 10 studier viste at signifikante kortsiktige endringer og langsiktige forbedringer i 3 av studiene.  Se studie. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24917634

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
48 18 48 09