Fot/ankelplager | Osteopat Paul Giske

Fot/ankelplager

Sliter med ankelplager?

En osteopatisk tilnærming her vil bestå av en differensiering av om plagene er strukturelle eller funksjonelle. Det vil si om det er endringer i vevet som forårsaker plagene eller om det er funksjonelle forstyrrelser, plattfot, tverrplattfot eller andre endringer i hvordan leddene i ankelen og foten beveger seg i forhold til hverandre. Ofte kan problemstillinga være knytta til en kombinasjon.

Eksempel på dette er plantar fascitt (betennelse i fotsålens seneplate), ofte forårsaket av overbelastning. Videre kan en årsaks sammenheng kan være at fotbuen har falt ned og det oppstår en overbelastning av seneplaten under foten som fører til en betennelse.

I mange av disse tilfellene så er det nok å korrigere fotens knokkelstilling og bevegelighet i forhold til hverandre. I tillegg så vil osteopaten vise øvelser som pasienten kan gjøre selv. Dette vil være avhengig av hva feilfunksjonen er.

Det anbefales også å ta fotbad med natron for normalisere ph verdien i vevet under foten. Videre må man se på ben aksen, kneet, hoften bekkenet og korsryggen og den nedre delen av brystryggen.

Endringer her kan skape forandret aktivitet i den ikke viljestyrte nervesystemet som forandrer sirkulasjonen og nerveforsyninga til foten i tillegg til de mekaniske endringene i hele benet som gir utslag i en feilbelasting og overbelastning av foten.

​Endringer i organer i den nedre delen av magen og bekkenet (f.eks. urinveisinfeksjoner eller senvirkninger etter en blindtarm operasjon) kan også forandre de sirkulatoriske forhold i foten og bena via nervefibre fra det ikke viljestyrte nervesystemet som går til blodårer i bena og endrer sirkulasjonsforholdene og dermed stoffskifteprosesser som kan endre strukturen til vevet i føttene og bena.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
48 18 48 09