Hodepine/migrene | Osteopat Paul Giske

Hodepine/migrene

Sliter med hodepine?

For å forstå mekanismene til hodepine må man se på mekanismene bak.
Her er det veldig mye som kan forårsake hodepine. Jeg går her inn på de mest aktuelle.

Først må osteopaten kartlegge sykdomtilstander som kan forårsake hodepine.

Diverse betennelser? Det kan være betennelse i en arterie ved kjeveleddet. (Spesielt folk over 55 år) betennelse på synsnerven som resulterer i dårlig syn etc. Virus (herpes zoster)  infeksjon på hjernehinna pga virus eller bakterier. Sinus problemer pga. en tumor/blokkering som resulterer i endret sirkulasjon i hjerneveska.(økt trykk i hodet)

Hvis det er noe mistenkelig som trenger ytterligere medisinske undersøkelser, så blir pasienten henvist til lege.

Osteopatiske vurderinger

Den øvre delen av brystryggen(T1-4) .Nervekjerner som går til  blodårer og hjernehinna kommer herfra. 

Her går det nerver videre via nervekjerner i nakken til blodårene i hjernen og blodsirkulasjonen. Denne nerve tilførselen  er med på styre stoffskiftet i ryggmargen og hjernehinna. Det er derfor dette kan være en grunn til at det oppstår hodepine og  eller migrene.
Rundt blodårene i hjernen er det små nervesenter.

Nerver som kommer fra disse nervesentrene kan frigjøre betennelsesfremmende stoffer som kan forårsake hodepine og migrene.

Videre så kan kan trykk på ryggmargen i nakken være et tegn på at noe er galt som gjør at hjernestammen(Der pust, hjerteslag osv styres fra) reagere med å sende ut smertesignaler for unngå at den blir skadet.

Smerter kan også oppstå som en reaksjon på dårligere blodsirkulasjon til hjernen da det ikke viljestyrte nervesystemet reagerer med å gå i en flight/fight reaksjon.  En slik vedvarende situasjon vil også over tid føre til økt smerterespons.

En nervekjerne som er knyttet til en nerve som heter trigeminus nerven er forbundet med hodepine da den får informasjon fra muskler og arterier som går til hodet.

Dette fører til endring i smerteresponsen for dette området og både migrene og hodepine kan oppstå som en følge. Målet med en osteopatisk tilnærming blir da å undersøke og behandle de områdene og det som forårsaker hodepinen eller migrenen. 

​Man vil med stor sannsynlighet finne ut problemene kan skyldes dette allerede ved den første konsultasjonen. Kostholdsråd i forhold til å dempe betennelse vil også bli gitt om det er nødvendig i tillegg til de øvelser og aktiviteter pasienten selv kan gjøre for å forbedre og forebygge hodepine.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
48 18 48 09